Ο Νότης Μηταράκης μίλησε στην εκπομπή «HARDtalk» του BBC και έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό, όπου σημείωσε πως η Ελλάδα πλέον προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όσους μετανάστες αιτούνται άσυλο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε πως η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε μείωση των μεταναστευτικών ροών. Χαρακτηριστικά, είπε πως το 2015 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με 1 εκατομμύριο αφίξεις, νούμερο το οποίο αντιστοιχούσε στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Εντούτοις, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει μηδενίσει τους δείκτες.

Επίσης, διευκρίνισε πως πλέον η χώρα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ, όπως συνέβαινε με τις δομές στην περίπτωση της Μόριας.

Μάλιστα, σχολιάζοντας καταγγελίες που έχουν γίνει από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ο υπουργός είπε ότι το κράτος συνεργάζεται με τις ΜΚΟ που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο. Παράλληλα, ανέφερε πως είναι κακούργημα όταν μια ΜΚΟ συνδιαλέγεται με διακινητές για να φέρει παρανόμως μετανάστες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: newsbeast.gr