Την προσωρινή αναστολή του 50% των αστικών δρομολογίων, από σήμερα στις 6 το απόγευμα και καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-15.00 και 18.00- 24.00, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αποφάσισε ο ΟΣΕΘ, ύστερα από τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η απόφαση του ΟΣΕΘ, όπως τονίζεται σε σημερινή του ανακοίνωση, αφορά όλους τους παρόχους αστικής συγκοινωνίας, που είναι ο ΟΑΣΘ, ο οποίος θα εκτελεί τα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ και τους υπεκμισθωτές της νέας σύμβασης, δηλαδή των ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Όπως σημειώνει ο ΟΣΕΘ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είναι «τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού» και συμπληρώνει «η απόφαση για την προσωρινή αναστολή του 50% των αστικών δρομολογίων, στις προαναφερόμενες συγκεκριμένες ώρες, κινούνται προς την κατεύθυνση αποφυγής συνωστισμού στα οχήματα αστικής συγκοινωνίας».

Χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια που εκτελεί στη Θεσσαλονίκη το ΚΤΕΛ Σερρών δίνονται από το τηλ. 2316 020774. Πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δίνονται από το τηλ. 2310 531678, ενώ τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ πρόκειται σύντομα να λειτουργήσουν τις δικές τους τηλεφωνικές γραμμές πληροφοριών κι εξυπηρέτησης.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ έχει γνωστοποιήσει την απόφασή του για μερική και προσωρινή αναστολή του νυχτερινού δρομολογίου προς τον αερολιμένα «Μακεδονία» (01Ν).