Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στην τελετή απονομής του ευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», στο μνημείο της Ροτόντας.

«Η διάκριση “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” γεννήθηκε για να τιμά πρόσωπα θεσμούς και οργανισμούς που εμβαθύνουν την ευρωπαϊκή ιδέα και αποτελεί και μια γέφυρα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αναφερόμενος στο μνημείο της Ροτόντας, τόνισε πως συμβολίζει τη συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών, κάτι που -όπως είπε- δεν συμβαίνει με το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, από την ημέρα που μετατράπηκε σε τζαμί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, στην Κύπρο, την οποία και καταδίκασε.

«Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πηγή: newsbeast.gr