Brick Vault House το λένε και είναι μια υπέροχη δουλειά της Space Popular για ένα πρωτότυπο σπίτι που να τραβά τα βλέμματα.

Η τριώροφη μονοκατοικία της Βαλένθια, που χτίστηκε το 2019 πάνω σε μια πλαγιά, καθορίζεται από αυτό το πράσινο χαλύβδινο πλαίσιο.

Πέρα από την οπτική πρωτοκαθεδρία του, το πλαίσιο λειτουργεί και ως κανόνας εγγραφής για αυτή τη σειρά των λευκών κύβων, πλευράς 3,6 μέτρων, που απαρτίζουν τους εσωτερικούς χώρους.

Το παιχνιδιάρικο της κατασκευής δεν σταματά όμως στο εξωτερικό. Την ώρα δηλαδή που η πρόσοψη αποτελείται από καθαρές γραμμές και γεωμετρικά μοτίβα, η αισθητική στο εσωτερικό ακολουθεί διαφορετικά μονοπάτια.

Εδώ είναι τα ταβάνια από τούβλο που επικαθορίζουν την ατμόσφαιρα, υποβάλλοντας μια τελείως διαφορετική αίσθηση.

Το σπίτι απαρτίζεται από ενιαίους χώρους, που διατάσσονται γύρω από την κεντρική σκάλα, εξαλείφοντας την ανάγκη για αχρείαστους διαδρόμους.

Τα κενά μάλιστα στο εξωτερικό πλαίσιο γεμίζουν με κήπους και ταράτσες, επεκτείνοντας τους χώρους αναψυχής της οικίας.

Πηγή: newsbeast.gr