Είναι χτισμένο σε μια οικιστική ζώνη στην ύπαιθρο του Μεξικού και έπρεπε να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς δόμησης της περιοχής.

Μόνο που το CRA House κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του στιλ, σεβόμενο τις απαιτήσεις.

Το εξωτερικό του αποτελείται από τέσσερα πλαίσια σε σχήμα «Λ», που κάθονται σε μια βάση από μπετό.

Τα ξύλινα πλαίσια του σκελετού ήταν επιβεβλημένα, ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός ορεινός χαρακτήρας της περιοχής.

Όλα καταλήγουν στο κεντρικό αυτό αίθριο, απ’ όπου κάθε πτέρυγα εκτείνεται και σε άλλη κατεύθυνση, απαθανατίζοντας και μια διαφορετική εκδοχή του τοπίου.

Το ισόγειο καταλαμβάνουν οι κοινόχρηστοι χώροι της οικίας, με τρόπο που το πέρασμα από το εξωτερικό στο εσωτερικό να μοιάζει απρόσκοπτο και ενιαίο.

Υπνοδωμάτια και μπάνια φωλιάζονται στον πάνω όροφο, κάτω και μέσα στις πτυχώσεις της σκεπής.

Όσο για την αισθητική που χάρισε στη δημιουργία του το αρχιτεκτονικό γραφείο Estudio MMX, χαρακτηρίζεται από το γυμνό μπετό, που δημιουργεί μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα, αλλά και τις ξύλινες επενδύσεις, που κάνουν τον χώρο ζεστό, φιλικό και ρουστίκ…

Πηγή: newsbeast.gr