Όταν ζητήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο TAOA να ξαναχτίσει ένα σπίτι σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία του Πεκίνου, αποφάσισε να το στρέψει αυθάδικα προς τα μέσα, γυρνώντας την πλάτη του ουσιαστικά στους γείτονες.

Landscape House το είπαν και ο στόχος του ήταν να οδηγήσει το εσωτερικό προς τα έξω, ώστε να χαίρονται οι ένοικοι το υπέροχο τοπίο της πολύβουης κοινότητας.

Όπως την τεχνητή λίμνη και το πάρκο της συνοικίας.

Ολοκληρώθηκε το 2019 και εξαιτίας της επιλογής να δείχνει την πλάτη του στη γειτονιά, αποτελείται από μια σειρά ημι-ιδιωτικών, ημι-ανοιχτών χώρων.

Και βέβαια μέσα στο σπίτι δύσκολα καταλαβαίνεις πόσο πυκνοκατοικημένη είναι η συνοικία, μοιάζοντας λες μόνο και έρημο.

Πλατφόρμες και ράμπες προστέθηκαν στον σχεδιασμό, μπλέκοντας ουσιαστικά το μέσα με το έξω.

Όλα εδώ μοιάζουν να συνδέονται αρμονικά και κάποιες φορές δραστικά, καθώς ακόμα και το υπόγειο συνδέεται με τον δεύτερο όροφο και όλα έχουν πρόσβαση στην κεντρική αυλή, όσο απομακρυσμένα κι αν μοιάζουν.

Το γραφείο δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τους χώρους και τα τετραγωνικά, αφήνοντάς μας να χαζεύουμε τις εικόνες και να φανταζόμαστε…

Πηγή: newsbeast.gr