Αυστηρό μήνυμα στο Ισραήλ με στόχο να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία έστειλε τη Δευτέρα (17/10) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση με τη Ρωσία.

«Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Είναι ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας» εκτίμησε στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβε κατηγορίες για «ναζισμό» αναφερόμενος στην Ουκρανία, έναν από τους λόγους που προέβαλε η Μόσχα προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεσή της εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση του AFP για τις δηλώσεις αυτές, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε από την πλευρά του πως το γραφείο του δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ.

Η Ουκρανία έχει καλέσει στο παρελθόν το Ισραήλ να την υποστηρίξει απέναντι στη Ρωσία, ενώ οι ισραηλινές και οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενές σχέσεις.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι τώρα περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και στις παραδόσεις μη-φονικού υλικού προκειμένου να διαφυλάξουν τη σχέση τους με τη Μόσχα.

Το Ισραήλ έχει γίνει επίσης καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου, ακόμη και ρωσικές διασημότητες έχουν εγκατασταθεί εκεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: newsbeast.gr