Βολίδα καρφώθηκε σε παιδικό ποδήλατο στο μπαλκόνι διαμερίσματος στο Μενίδι, φέρνοντας μνήμες από τον Ιούλιο του 2017, όταν ένα 11χρονο αγόρι έπεσε νεκρό από αδέσποτη σφαίρα.

Η μητέρα της 3χρονης στην οποία ανήκει το ποδήλατο ζητάει από την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του περιστατικού, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία.

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η σφαίρα που καρφώθηκε στο ποδήλατο προερχόταν από πυροβολισμούς που έπεσαν κατά τη διάρκεια γλεντιού στον καταυλισμό των Ρομά.

Η μητέρα περιγράφει σοκαρισμένη: «Λέω τι στο καλό συμβαίνει; Λέω δεν είναι δυνατόν, δεν είναι σφαίρα, ονειρεύομαι κάτι άλλο είναι. Σηκώνω το κεφάλι μου, βλέπω την τρύπα στην τέντα. Μου ήρθε ένα σοκ, μια ταχυκαρδία».

Η αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στο σημείο που παίζει η 3χρονη καθημερινά.

«Είναι ακριβώς ο χώρος έξω από το δωμάτιο της. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχε συμβεί. Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα για να ενδιαφερθεί κάποιος; Το πρώτο σοκ έχει περάσει. Απλά μου έχει μείνει θυμός. Νιώθω πολύ θυμωμένη γιατί εδώ είναι το σπίτι μου».

Εν τω μεταξύ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, έπεσαν δεκάδες πυροβολισμοί στον καταυλισμό των Ρομά.

Μάλιστα κάτοικος της περιοχής εντόπισε μια αδέσποτη σφαίρα περπατώντας στον δρόμο.

Στην ίδια περιοχή το 2017 ένας μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του.

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία ο πατέρας του ζητά δικαίωση για το παιδί του:

«Δεν θέλουν να ξεσκεπάσουν την υπόθεση του Μάριου, αν ήθελαν θα το είχαν κάνει. Είναι θέμα καθαρά τύχης που δεν χάθηκε μια ακόμη αθώα παιδική ψυχούλα».

Η σφαίρα που κατέληξε στο ποδήλατο της 3χρονης έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.