Την εκτίμηση του για το τι αποφάσεις πρέπει να παρθούν για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, έκανε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει με το θέμα της πολυιδιοκτησίας, αλλά και στην πρόταση του να μην υποβιβαστεί κανείς, να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και του χρόνου να συμμετέχουν 16 ομάδες στη Super League 1.

«Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή.

Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε», είπε αρχικά ο Κούγιας και όταν του επισημάνθηκε πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αποδειχθεί η παράβαση, έδωσε την εξής απάντηση.

«Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στη Superleague, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ’ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».

Πηγή: newsbeast.gr