Η γερμανική οικονομία θα υποστεί μεγάλη συρρίκνωση στο δεύτερο τρίμηνο, παρά τη χαλάρωση των πιο επιβαρυντικών για την οικονομία περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε η γερμανικά κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) στη μηνιαία οικονομική της έκθεση.

«Παρά τα μέτρα χαλάρωσης που εφαρμόζονται, η κοινωνική και οικονομική ζωή στη Γερμανία απέχει ακόμη πάρα πολύ από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως φυσιολογικό. Οι διαθέσιμοι οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν μία αντίστοιχα ζοφερή εικόνα», σημείωσε η Μπούντεσμπανκ.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 2,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που ήταν η μεγαλύτερη μείωση από το 2009 και η Μπούντεσμπανκ σημείωσε ότι η παραγωγή θα είναι «σημαντικά μικρότερη» στο δεύτερο τρίμηνο.

Αν και η άρση των περιορισμών θα βοηθήσει την οικονομία, η κεντρική τράπεζα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε ότι ορισμένοι περιορισμοί είναι πιθανόν να παραμείνουν για μία εκτεταμένη περίοδο και ότι πιθανόν οι καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί.

Πηγή: newsbeast.gr