Αρκετές απολύσεις έφερε η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία LATAM Airlines, η μεγαλύτερη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας στη Χιλή, στην Κολομβία, στον Ισημερινό και στο Περού, εξαιτίας του δραστικού περιορισμού των πτήσεών της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η LATAM, η οποία έχει την έδρα της στο Σαντιάγο, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση περίπου του 3% του εργατικού δυναμικού της.

Είναι ο πρώτος αερομεταφορέας στη Λατινική Αμερική που ανακοινώνει απολύσεις.

«Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της [ασθένειας] COVID-19 είναι σοβαρές και καθιστούν αναπόφευκτη τη μείωση του μεγέθους του ομίλου LATAM για να εξασφαλιστεί η μεσοπρόθεσμη επιβίωσή του», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ρομπέρτο Άλβο, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του, κάνοντας λόγο για «δύσκολη» απόφαση.

Αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες της περιοχής έχουν πάψει να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζομένους τους χωρίς τυπικά να τους έχουν απολύσει.

Η Azul SA, η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας, έχει θέσει περί το 78% των εργαζομένων της σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της Gol Linhas Aereas Inteligentes και Avianca δεν καταβάλλουν μισθούς σε περίπου τους μισούς εργαζομένους τους.

Η LATAM είχε ήδη μειώσει τους μισθούς των περίπου 43.000 εργαζομένων της στο μισό.

Μέχρι τέλη Ιουνίου η αναστολή πτήσεων στον Παναμά

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Παναμά ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αποφάσισε να παρατείνει για άλλον έναν μήνα, ως την 22η Ιουνίου, την απαγόρευση των διεθνών πτήσεων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η υπηρεσία περιορίστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι η διακοπή των διεθνών πτήσεων οφείλεται σε λόγους «δημόσιας υγείας».

Ως χθες Παρασκευή περί τις 18:00 (ώρα Ελλάδας), στον Παναμά καταγράφονταν 260 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 9.118 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: newsbeast.gr