Το 29,2% των γερμανικών εταιρειών πιστεύει πως θα επιβιώσει το πολύ για τρεις μήνες, αν οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού παραμείνουν σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε το οικονομικό ινστιτούτο Ifo. Επίσης, το 52,7% εξ αυτών αναφέρουν πως θα επιβιώσουν το πολύ για έξι μήνες.

«Πρόκειται για αριθμούς που προκαλούν ανησυχία, καθώς δείχνουν πως μας περιμένει ένα κύμα χρεοκοπιών», δήλωσε για την έρευνα ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Βολράμπε.

Αναβάλλεται για το 2021 η έκθεση InnoTrans

Παράλληλα, την απόφαση της αναβολής, για το διάστημα από τις 27 έως τις 30.04.2021, της Διεθνούς Έκθεση Σιδηροδρομικών Οχημάτων Συγκοινωνιών, Νέων Τεχνολογιών Οχημάτων και Συστημάτων, InnoTrans, στο Βερολίνο, έλαβε ο εκθεσιακός οργανισμός της γερμανικής πρωτεύουσας, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκθεσιακός οργανισμός οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω των νέων έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας, τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση εκδηλώσεων και εκθέσεων με συναθροίσεις περισσότερων των 5.000 ατόμων μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2020, για την προστασία και ασφάλεια των εκθετών και του κοινού από τον Covid-19.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανασχεδιάζει το πλάνο του, για να υποστηρίξει τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην InnoTrans 2021, με σκοπό την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες σχετικά με την InnoTrans αλλά και την επιχειρηματική αποστολή, να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Πηγή: newsbeast.gr