Διευκρινίσεις σε όσα είπε στο Facebook για τα θέατρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφερε πολλές αντιδράσεις, έδωσε μιλώντας στο Mega ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Στα κοινωνικά δίκτυα, να το ξέρετε, ό,τι και να γράψεις είναι δημόσιος λόγος. Το να μην κλείσουν τα ανοιχτά τα θέατρα στην Αττική ήταν πολιτική απόφαση. Έκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στη διατύπωσή μου των ευχαριστηρίων για το ότι έμειναν ανοιχτά τα θέατρα, γράφοντας αυτή την περίφημη φράση “ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών» είπε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Προφανώς και το δηλώνω τώρα δεν εννοώ ότι πήγε κανείς ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών, ούτε πρέπει γενικά να πηγαίνουμε ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών. Η δική μου συμπεριφορά και ο δικός μου τρόπος μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είμαι υπέρ των εισηγήσεων των υγειονομικών φυσικά. Τους ειδικούς θα ακούμε. Οι λέξεις ήταν λάθος, ήταν απρόσεκτες» πρόσθεσε και επισήμανε:

«Δεν έχει ανοίξει συζήτηση για τα κλειστά θέατρα. Όποια συζήτηση αφορά τα ανοιχτά θέατρα. Τα κλειστά θέατρα παραμένουν κλειστά έως τις 4 Οκτωβρίου»

Δείτε το βίντεο:

Όσα συνέβησαν

«Εάν ό,τι γράφεται αληθεύει (προσωπικά δεν το γνωρίζω), ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την παρέμβαση του υπέρ του θεάτρου και των ανθρώπων του».

Αυτή η ανάρτηση του Χρήστου Χωμενίδη και η απάντηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη πυροδότησε πολλές αντιδράσεις.

«Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών» απάντησε ο κ. Μαρκουλάκης.

Ο ηθοποιός με λίγα λόγια είπε ότι προέτρεψε τον πρωθυπουργό να λειτουργούν τα θέατρα με 60% πληρότητα και εκείνος κατέληξε στην απόφαση, ενώ οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί κάτι διαφορετικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απάντησή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη έφεραν αντιδράσεις με αρκετούς να χαρακτηρίζουν «ντροπή» τα όσα είπε.