Στην Μαριούπολη τα τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών που φέρει το όνομα του αντιναυάρχου Μιχαήλ Βιλίνσκι, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα «Αζόφ», μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου της προεδρίας της Ουκρανίας Ολέξιι Αρεστόβιτς.

«Στην Μαριούπολη τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών, έπειτα από έναν δύσκολο και πολύ ριψοκίνδυνο ελιγμό, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα Άζοφ, το οποίο με τρόπο επαγγελματικό υποστήριξε την επιχείρηση», έγραψε ο Αρεστόβιτς.

Ο Αρεστόβιτς επισήμανε ότι το τάγμα «Αζόφ» έλαβε σημαντική ενίσχυση, ενώ η 36η ταξιαρχία απέφυγε να διασπασθεί κατά τμήματα και απέκτησε πρόσθετες δυνατότητες.

«Οι υπερασπιστές της πόλης είναι τώρα πλέον μαζί, ενίσχυσαν σημαντικά την περιοχή άμυνάς τους. Γενικά το σύστημα άμυνας της πόλης αναβαθμίσθηκε και ενισχύθηκε. Αυτό λοιπόν συμβαίνει όταν οι αξιωματικοί δεν τα χάνουν και σθεναρά διοικούν τα στρατεύματα. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Ο στρατός ξέρει τι κάνει», δήλωσε ο Αρεστόβιτς.

Πρόσφατα είχε μεταδοθεί ότι η 36η ταξιαρχία πεζοναυτών είχε ανακοινώσει ότι στα τμήματα που έχει στην Μαριούπολη τελειώνουν τα πολεμοφόδια και ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Νωρίτερα σήμερα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως ο δήμαρχος της Μαριούπολης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, μίλησε σε τηλεοπτικά δίκτυα όπου τόνισε πως περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη, αναμένοντας την απομάκρυνσή τους.

Και σήμερα, ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός και για τον αποκλεισμό λεωφορείων που απομάκρυναν αμάχους. Σε δήλωσή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram η Βερεστσούκ προσθέτει ότι οι αρχές θα εργαστούν για να ξανανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι το ταχύτερο δυνατό.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως το Κίεβο διαψεύδει τις αναφορές της ρωσικής πλευράς, μερικές ώρες πριν, περί παράδοσης εκατοντάδων στρατιωτών στους Ρώσους.

Πηγή: newsbeast.gr