Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής προσφέρει στο κοινό της, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, υλικό από το τεράστιο αρχείο της, προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο που είναι κλεισμένος στο σπίτι του να περάσει δημιουργικά τον χρόνο του.

Σε αυτά τα πλαίσια, «ανακρίθηκε» ο Ντιέγκο Μαραντόνα για το ιστορικό του γκολ κόντρα στην Αγγλία το 1986 στο Μεξικό, που χαρακτηρίστηκε ως «χέρι του Θεού» καθώς το σημείωσε με το χέρια, αλλά καταλογίστηκε κανονικά. Ο «Ντιεγκίτο» αποκάλυψε τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά τους πανηγυρισμούς του γκολ.

«Είχα μια ιδέα. Να βάλω το χέρι μου στο κεφάλι μου. Όταν προσγειώθηκα, είδα την μπάλα στα δίχτυα και φώναζα “γκολ, γκολ”. Ο Σέρχιο Μπατίστα ήρθε τρέχοντας πάνω μου και μου είπε: «Όντως το έβαλες με το χέρι σου;». Τότε, του είπα: «Σκάσε, παλιομ… και απλά αγκάλιασέ με».

Ήρθε και ο Βαλντάνο και μου λέει: «Μην μου πεις ότι αυτό ήταν το χέρι σου». Και του απάντησα το ίδιο πράγμα: «Θα σου πω αργότερα, Βαλντάνο. Σταμάτα να μου σκοτίζεις τα αρχ….», ανέφερε ο θρύλος του ποδοσφαίρου που ακόμα και τώρα θεωρείται ένας από τους καλύτερους της ιστορίας του αθλήματος.

Πηγή: newsbeast.gr