Μήνυμα στην Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη με την οποία εξελέγη έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για «μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό ζήτημα» αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κα Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Από χθες το επίπεδο αλλάζει, έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό πλέον ζήτημα. Ένα ζήτημα αδιαφάνειας, ζήτημα φερόμενης διαφθοράς, ζήτημα πολιτικής ηθικής στο οποίο δεν χωράει ούτε σκιά ούτε καμία ανοχή.

Είναι αυτονόητη και αυτόματη η διαγραφή της κ. Καϊλή, με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Καλούμε την κα Καϊλή να παραδώσει την έδρα στην παράταξη, με την οποία εξελέγη» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καμία ανοχή στη διαφθορά, καμία ανοχή στην αδιαφάνεια. Μόνο στο φως και στο προσκήνιο η πολιτική αντιπαράθεση με τα μεγάλα συμφέροντα. Θα είμαστε άτεγκτοι και ανεπιφύλακτοι σε κάθε ανάλογη υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο κ. Μάντζος είπε ακόμη ότι «από τέλος Αυγούστου σε αγαστή αρμονία με το ΕΛΚ, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου η κ. Καϊλή εμπόδιζε την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου να εξετάσει το θέμα των υποκλοπών σε υψηλότερο επίπεδο».

Επίσης, ο κ. Μάντζος επισήμανε ότι «στην περίπτωση της κας Καϊλή δεν υπάρχει predator. Ουδέν κινητό βρέθηκε με απόπειρα ίχνους predator» και έκανε λόγο για «συγκεκριμένες, σημαντικές και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει».

Πηγή: newsbeast.gr