Όταν μια εθνική ομάδα έχει στην τροπαιοθήκη της τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και ένα Ευρωπαϊκό, τότε για οποιονδήποτε προπονητή θα ήταν όνειρο ζωής να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μπαντσίνι.

«Όταν έφτασα, κανείς δεν ήθελε να προπονήσει την εθνική ομάδα, με ρώτησαν και αμέσως είπα “ναι”. Πολλοί φοβόταν να αναλάβουν μια τέτοια δύσκολη κατάσταση, αλλά το ποδόσφαιρο είναι επίσης φτιαγμένο από αυτές τις στιγμές και απλά πρέπει να έχετε λίγη εμπιστοσύνη και να πιστεύετε στις ιδιότητες των νεότερων παικτών», είπε ο 55χρονος τεχνικός στο Roma TV.

Και πρόσθεσε: «Η Ιταλία είχε πάντα καλούς παίκτες και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα. Η νίκη δεν είναι ποτέ εύκολη, ακόμη και ενάντια σε πιο αδύναμους αντιπάλους και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από πριν, προσπαθώντας να παίξουμε καλά και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ξεκινώντας από αυτά τα παιχνίδια».

Η Ιταλία θεωρητικά τώρα θα ετοιμαζόταν για το Euro 2020, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε πολλά στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τον Μαντσίνι, η ομάδα του ήταν σε καλή φόρμα ενόψει της διοργάνωσης, ωστόσο «όλα πήγαν… πίσω».

«Σε αυτούς τους δύο μήνες θα παίζαμε δύο σημαντικά φιλικά εναντίον της Αγγλίας στο “Γουέμπλει” και της Γερμανίας στη Νυρεμβέργη. Σε αυτές τις ημέρες λοιπόν, θα έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας η προετοιμασία μας όπως και οι ζωές μας άλλαξαν δραστικά».

Πηγή: newsbeast.gr