Ενθουσιασμένος με τη σκέψη της «Αγιά Σοφιάς» είναι ο Μάσιμο Καρέρα, όπως λέει ο μάνατζερ του.

Ο Ιταλός προπονητής έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2021, όταν και θα γίνει η μετακόμιση από το ΟΑΚΑ στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα είναι, επομένως, ο Καρέρα αυτός που θα οδηγήσει την Ένωση στην «Αγιά Σοφιά»;

Την απάντηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επιθυμία του προπονητή, την έδωσε ο μάνατζερ του, μιλώντας στο gazzetta.gr.

Αναλυτικά όσα είπε.

Για την ως τώρα επιτυχημένη παρουσία του στην ΑΕΚ: «Θεωρώ πως το κλειδί της επιτυχίας του ως τώρα στην ΑΕΚ ήταν μια σύνθεση των ικανοτήτων του. Είχε μεγάλη εμπειρία ως παίκτης, δούλεψε με μεγάλες προσωπικότητες όταν αγωνιζόταν και έπειτα, και τώρα ως προπονητής ο ίδιος βάζει στην καθημερινή του δουλειά την εμπειρία και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτόν, να δουλεύει σκληρά και να είναι συγκεντρωμένος.

Την ίδια στιγμή είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, είναι χαρισματικός και ταπεινός. Το χάρισμα είναι ταλέντο. Δεν μπορείς να βρεις το χάρισμα αν δεν το έχεις μέσα σου. Στη Ρωσία κατάφερε να οδηγήσει τη Σπαρτάκ Μόσχας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 17 χρόνια. Όπως είπα, για έναν προπονητή η επιτυχία του είναι μια σύνθεση πραγμάτων και το πως θα διαχειριστεί το σύνολο που διαθέτει».

Για τον λόγο που πείστηκε να αναλάβει την ΑΕΚ: «Ο Μάσιμο ήταν ενθουσιασμένος με την πρόκληση της ΑΕΚ. Αγαπούσε την Ελλάδα και την Αθήνα, ήξερε το μέγεθος της ΑΕΚ, γνώριζε για τους οπαδούς της και για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Με την επιλογή της ΑΕΚ ο Καρέρα έδειξε ότι αν είσαι καλός προπονητής μπορείς να βάλεις την υπογραφή σου σε ένα καλό πρότζεκτ, όπως αυτό της ΑΕΚ.

Φυσικά και είναι σημαντικό επίσης που υπάρχει μια καλή συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή. Για να πετύχεις κάπου πρέπει να υπάρχει αυτή η καλή συνεργασία, διαφορετικά χωρίς αυτό το στοιχείο δεν μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία».

Για το αν ο Ιταλός προπονητής σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι στην ΑΕΚ όταν μπει στην «Αγιά Σοφιά» τη σεζόν 2021-22: «Νομίζω πως το έχει στο μυαλό του. Υπάρχει προσμονή και είναι ενθουσιασμένος με την κατασκευή του γηπέδου. Θα ήταν ενθουσιασμένος αν έμπαινε ως προπονητής της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο».

Για τους φετινούς στόχους: ««Ανυπομονούμε για την επανέναρξη της σεζόν σύντομα καθώς υπάρχουν ακόμα δύο στόχοι και ο Μάσιμο είναι αποφασισμένος να τους πετύχει. Το να βγάλει την ΑΕΚ στο Champions League είναι το πιο σημαντικό και είναι το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Πηγή: newsbeast.gr