Δεν θα δέχονται επισκέψεις τουριστικών ομάδων στο διάστημα από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου οι προστατευόμενες περιοχές (εθνικά πάρκα) στην επικράτεια της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Προστασίας της Φύσης, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι διακόπτουν την λειτουργία τους όλες τουριστικές υποδομές που βρίσκονται στις προστατευόμενες περιοχές, ενώ ακυρώνονται ή αναβάλλονται κάθε είδους αποστολές οικολογικού χαρακτήρα.

Ο υπουργός Προστασίας της Φύσης, Ντμίτρι Κομπίλκιν, επικαλούμενος την έκκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δήλωσε σε σχέση με την απόφαση αυτή ότι «η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το κυριότερο ζήτημα που πρέπει να λαμβάνουμε στην λήψη των οποιωνδήποτε αποφάσεων».

Παράλληλα, η Ουκρανία κλείνει τα σύνορά της από αύριο Παρασκευή (27/03), εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σε ένα μέτρο που θα αφορά και τους υπηκόους της που επιθυμούν να επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι το τέλος της Παρασκευής, 27 Μαρτίου, τα σύνορα της χώρας θα κλείσουν και όλη η επιβατική κίνηση θα διακοπεί. Πριν από δύο εβδομάδες κάλεσα τους πολίτες να επιστρέψουν επειγόντως στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι από αυτούς επέστρεψαν από μόνοι τους και τους είμαι ευγνώμων. Άλλους, πάνω από 80.000 Ουκρανούς, τους επαναπατρίσαμε με αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία. Αλλά σήμερα δεν έχουμε άλλο χρόνο να περιμένουμε. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στους πολίτες που βρίσκονται ακόμη στο εξωτερικό και στην ασφάλεια 40 εκατομμυρίων πολιτών εντός της χώρας», τόνισε ο Ζελένσκι.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε πως διπλωμάτες θα φροντίσουν τους Ουκρανούς που δεν κατόρθωσαν να επιστρέψουν στη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr