Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες υπάλληλοι της Google στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, έπειτα από μια διαμάχη που είχαν σχετικά με τις απολύσεις. Τον Ιανουάριο, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, ανακοίνωσε την απόλυση 12.000 υπαλλήλων της παγκοσμίως, που αναλογεί στο 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Η κίνηση αυτή έγινε εν μέσω ενός κύματος απολύσεων στις αμερικανικές επιχειρήσεις και, ιδιαίτερα, στον τεχνολογικό τομέα, στο πλαίσιο του οποίου εταιρείες απέλυσαν πάνω από 290.000 εργαζόμενους από την έναρξη της χρονιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Layoffs.fyi.

Το συνδικάτο Unite, στο οποίο ανήκουν εκατοντάδες υπάλληλοι της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αγνόησε τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι υπάλληλοί της.

Ανωτέρα διοικητικά στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν σε συνομιλίες για απολύσεις σε πολλά τμήματα της Ευρώπης, συμβαδίζοντας με τους κατά τόπους εργασιακούς νόμους. Τον περασμένο μήνα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία της εταιρείας στη Ζυρίχη της Ελβετίας πραγματοποίησαν ανάλογη στάση εργασίας με τους εκπροσώπους τους να ισχυρίζονται ότι η Google είχε απορρίψει τις προτάσεις τους να περιορίσει τις απολύσεις.

Η Google απασχολεί περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: newsbeast.gr