Για  ληστεία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη κατακράτηση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων κατηγορείται ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (18/5) στην Ξάνθη.

Όπως επισημαίνει το xanthi2.gr ο δράστης διέρρηξε ένα σπίτι και μπήκε στο εσωτερικό του. Εκεί απαίτησε χρήματα από τον ηλικιωμένο ένοικο, χρησιμοποιώντας βία και απειλές. Άμεσα αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν προσέτρεξαν στην οικία του ηλικιωμένου, όπου και συνέλαβαν τον δράστη.

Μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο άνδρας αρνήθηκε να παραδοθεί και παρέμεινε στο σπίτι, κρατώντας ως «όμηρο» τον ηλικιωμένο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ο δράστης διέπραξε άλλες δύο ληστείες σε βάρος του ίδιου ηλικιωμένου. Συγκεκριμένα, την 1-3-2020 και την 30-4-2020 μετέβη στην οικία του, όπου με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού αφαίρεσε χρήματα και διάφορα έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Πηγή: newsbeast.gr