Οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης πλησιάζουν στο σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή, ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, εν μέσω του τεταμένου κλίματος λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία πλησιάζει στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Δύση», σύμφωνα με όσα δηλώνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγη ώρα αφού η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επιβάλλει απευθείας κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και σε άλλους ανώτατους αξιωματούχους της Ρωσίας.

Η απόφαση Μπάιντεν να επιβάλλει προσωπικά κυρώσεις στον Πούτιν έρχεται σε συνέχεια ανακοίνωσης της ΕΕ, ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε Πούτιν και Λαβρόφ.

Η Ψάκι τόνισε ότι η επιβολή κυρώσεων στον Πούτιν παρέμενε μια επιλογή και ότι ο Μπάιντεν κατέληξε σε αυτήν την απόφαση «την τελευταία μέρα» σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Μπάιντεν αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις για να στηρίξει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε μετά τη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ότι η συμμαχία θα διατηρήσει την πολιτική των «Ανοιχτών Θυρών» για εκείνες τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμερίζονται τις αξίες της και κάποια ημέρα θελήσουν να ενταχθούν.