Καλά είναι τα νέα από τα τεστ που έγιναν στους κατοίκους του οικισμού Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, καθώς ελάχιστα μόνο τέσσερα συνολικά βγήκαν θετικά στον κορονοϊό.

Θυμίζουμε ότι από χθες τα 133 δείγματα που ελήφθησαν και εξετάστηκαν στο εργαστήριο της πόλης βγήκαν θετικά στον κορονοϊό τρία άτομα.

Σήμερα σύμφωνα με το onlarissa.gr από τα 200 δείγματα που εξέτασε ο ΕΟΔΥ βρέθηκε μόλις ένα άτομο θετικό στον κορoνοϊό.

Επομένως από τα συνολικά 333 δείγματα που εξετάστηκαν για κορωνοϊό, θετικά ήταν μόνο τα 4.

Θυμίζουμε ότι  πέρα από τον 32χρονο Ρομά που ήταν και ο ασθενής μηδέν στον οικισμό, από την αρχική εξέταση 29 δειγμάτων για κορονοϊό, βρέθηκαν 20 άτομα θετικά στον ιό. Επομένως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από κορονοϊό στον οικισμό Νέας Σμύρνης στη Λάρισα έχουν βρεθεί θετικά 25 άτομα.

Η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παραμένει σε υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για αυτό τον πληθυσμό.

Πριν απο λίγη ώρα μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 25 συνολικά ασθενείς με κορονοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο της Πυροσβεστικής από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.