Άγνωστοι διέρρηξαν και έβαλαν φωτιά στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο Κοιμητήριο του Σταυρού Λαμίας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το ιερό από το εκκλησάκι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι ιερόσυλοι είχαν ρίξει λάδι στις εικόνες και στο δάπεδο για να κάψουν όλο το ναό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Εκείνη την ώρα μάλιστα στην κοινότητα βρισκόταν ο αντιδήμαρχος που μαζί με τον πρόεδρο του Σταυρού, έκαναν απολύμανση στους κοινοχρήστους χώρους της κοινότητας.

Κάτοικος του χωριού είδε καπνούς στο ναό του Αγίου Αθανασίου στο κοιμητήριο και ενημέρωσε τον πρόεδρο και την πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας.

Όταν έφτασαν εκεί το εκκλησάκι ήταν πνιγμένο στους καπνούς και το ιερό εντελώς κατεστραμμένο. Το παγκάρι είχε παραβιαστεί ενώ στο δάπεδο οι δράστες είχαν αφήσει πάρα πολλά αποτσίγαρα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι “χτυπάνε” το εκκλησάκι, αλλά αυτή τη φορά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά. Είχε ρίξει λάδι ακόμη και στις εικόνες για να το κάψουν ολοσχερώς. Μάλλον η έλλειψη οξυγόνου στο χώρο δεν βοήθησε τα καταστροφικά σχέδια των ιερόσυλων όσο θα ήθελαν…», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας.