Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην υφυπουργού Παιδείας επί κυβερνήσεων της ΝΔ Χάρη Καρατζά εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χάρη Καρατζά. Η παράταξη πενθεί ένα αφοσιωμένο στέλεχος, που την υπηρέτησε με συνέπεια επί δεκαετίες. Έναν μαχητικό πολιτικό, αγωνιστή κατά της δικτατορίας, υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος στη θητεία του στο Κοινοβούλιο και στο πέρασμά του από το υπουργείο Παιδείας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Και οι Χανιώτες χάνουμε έναν προσφιλή συμπατριώτη, με πλούσια δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην οικογένειά του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Βουλής

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χάρη Καρατζά, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χάρη Καρατζά, πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, την περίοδο 1977-1980. Ο εκλιπών υπήρξε μια δραστήρια προσωπικότητα της φιλελεύθερης παράταξης, αφοσιωμένος πάντα στο δημόσιο συμφέρον και στα δημοκρατικά ιδεώδη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του».

Πηγή: newsbeast.gr