Φρίκη και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη από τον Πολωνό σύντροφο της 29χρονης μητέρας του. Σήμερα το άτυχο αγόρι θα είχε τα γενέθλιά του, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Φίλιος, αυτεπάγγελτα διορισμένος συνήγορος του Πολωνού δράστη, που ομολόγησε τη δολοφονία.

«O αδικοχαμένος Ανδρέας, που σήμερα θα είχε γενέθλια, πήγαινε σχολείο και ξαφνικά η μητέρα του τον κράτησε σπίτι και τον απομάκρυνε από το σχολείο. Ποια είναι η αντίδραση των Αρχών» δήλωσε ο κ. Φίλιος, ο οποίος τόνισε ότι είναι σε δύσκολη θέση μια και το Δικαστήριο του ανέθεσε αυτή την υπόθεση.

Αναφερόμενος στην κατάθεση του καθ’ ομολογία δράστη ο κ. Φίλιος είπε ότι ο σύντροφος της μητέρας «ισχυρίστηκε ότι δεν έβαζε στο παιδί μονωτική ταινία, αλλά χαρτοταινία, και το έβαζε στον τοίχο, νηστικό, και την συγκεκριμένη ημέρα άκουσε έναν γδούπο και είδε τον μικρό πεσμένο. Προσπάθησε να τον ανανήψει, αλλά δεν τα κατάφερε». Και πρόσθεσε με νόημα, «τα συμπεράσματα δικά σας».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πολωνού δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας του ανήλικου παιδιού στην Κυψέλη «η κακοποίηση και οι συνεχείς τιμωρίες είναι γεγονός».

Η αδιαφορία των Αρχών και της γειτονιάς

Ο κ. Φίλιος εστίασε και στην αδιαφορία των Αρχών αλλά και της γειτονιάς μπροστά στο κακοποιητικό περιβάλλον που ήταν γνωστό σχεδόν σε όλους: «Η γειτονιά άκουγε, στο σχολείο (τα παιδιά) δεν πήγαιναν, κακοποιήσεις…» είπε σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ο ίδιος, μιλώντας για τη δράση των δύο δραστών, της 29χρονης μητέρας και του 33χρονου συντρόφου της, οι οποίοι έκρυβαν τα οστά του παιδιού για πέντε χρόνια σε μία εργαλειοθήκη, δήλωσε πώς δεν θέλει να αναφερθεί στις «φρικιαστικές λεπτομέρειες», όπως τις χαρακτήρισε.

«Αυτά τα φρικιαστικά και απεχθή δεν πρέπει να ακούγονται. Αυτά είναι ομολογημένα», τόνισε. Σχολιάζοντας την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και το αν ο δράστης έχει κατηγορήσει για το έγκλημα τη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, επισήμανε ότι η συνυπευθυνότητα είναι έμμεση.

«Σε ένα δώμα 12 τ.μ., χωρίς χώρισμα, ζούσαν τέσσερα άτομα», είπε συμπεραίνοντας ότι τα πάντα ήταν γνωστά σε μέλη της οικογένειας. «Δεν μπορεί να λέει ότι ήταν στον υπολογιστή και δεν ήξερε τι συνέβαινε», υποστήριξε.

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό που έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία ο κ. Φίλιος τόνισε ότι ως κοινωνία ασχολούμαστε εκ των υστέρων όταν κάτι φτάσει στο έγκλημα, υπενθυμίζοντας ότι η μητέρα του Ανδρέα από 15 χρονών είχε απασχολήσει τις Αρχές, όταν ήταν έγκυος και την είχαν βρει να μένει σε αντίσκηνο.

Πηγή: newsbeast.gr