Πυρά κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε την Τετάρτη (18/5) το Κρεμλίνο κατηγορώντας τους Ουκρανούς για πλήρη έλλειψη επιθυμίας να διαπραγματευθούν με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και παρατηρούμε πλήρη έλλειψη επιθυμίας των Ουκρανών διαπραγματευτών να συνεχίσουν αυτή τη διαδικασία», κατήγγειλε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μία ημέρα αφού η ουκρανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι οι συνομιλίες έχουν ανασταλεί εξαιτίας της Ρωσίας.

Ο Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε εξάλλου ότι η Μόσχα δεν διαθέτει καμία πληροφορία για τον Ρώσο στρατιώτη που δικάζεται από σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα για έγκλημα πολέμου, ενώ κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατασκευάζει κατηγορίες τέτοιου είδους εναντίον της Ρωσίας.

Ντμίτρι Πεσκόφ

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία. Και οι πιθανότητες να βοηθήσουμε (τον κατηγορούμενο) είναι πολύ μικρές καθώς δεν διαθέτουμε διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι πολλές καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου που έχουν διατυπωθεί εναντίον Ρώσων στρατιωτών είναι «ψευδείς ή σκηνοθετημένες».

Οι υψηλόβαθμοι διοικητές στο Αζοφστάλ δεν έχουν παραδοθεί

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 959 Ουκρανοί μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 80 τραυματιών, είχαν παραδοθεί από τα καταφύγια και τις στοές κάτω από τη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης από τη Δευτέρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων DAN μετέδωσε ότι ο Πουσίλιν δήλωσε πως στους εκατοντάδες μαχητές που παραδόθηκαν δεν περιλαμβάνονται οι πλέον υψηλόβαθμοι διοικητές. «Δεν έχουν εγκαταλείψει (το εργοστάσιο), έως τώρα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η τύχη των Ουκρανών μαχητών που είχαν παραδοθεί στο Αζοφστάλ θα αποφασιστεί από δικαστήριο.

Υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραμένουν εντός του εργοστασίου και δεν έχουν ακόμα παραδοθεί, δήλωσε σήμερα ο φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: newsbeast.gr