Για το πάρτι στο roof garden ξενοδοχείου στη Συγγρού εν μέσω lockdown που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης φερόμενης ως διοργανώτριας, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε «μια διαφορετική πραγματικότητα και όχι για περιστατικό όπως έχει καταγραφεί στα media».

Μιλώντας στο Mega το απόγεμα της Δευτέρας (9/11) τόνισε πως πρέπει να γίνει «ειδική εκπαίδευση στους αμφισβητίες του κορονοϊού». Αποκάλυψε πως και ο ίδιος είχε τις αμφιβολίες τους μέχρι «το Σάββατο το βράδυ στη Λάρισα, όταν ένα από τα νεαρότερα παιδιά της ομάδας, ξαφνικά χωρίς να έχει πριν σύμπτωμα εμφάνισε 39 πυρετό».

«Τέσσερις ποδοσφαιριστές και ο μασέρ της ομάδας βρέθηκαν θετικοί. Ενημερώσαμε τον κ. Μαυρωτά οι οποίοι αμέσως αποφάσισαν να αναβληθεί το παιχνίδι με τη Λαμία» είπε.

«Είναι ατυχής η επιλογή αυτών που διέδωσαν ότι είχε διοργανωθεί ένα πάρτι από το ξενοδοχείο, γι’ αυτό και δεν αντιμετωπίζει κι αυτή την κατηγορία η κοπέλα. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Άγνωστοι, έκλεισαν δωμάτια στο ξενοδοχείο. Ένας Ελληνοαυστραλός υπήκοος τον οποίο έχουμε κατανομάσει στην ΕΛ.ΑΣ και καταζητείται είχε οργανώσει μαζί με νεαρούς και νεαρές αυτό το οποίο το ξενοδοχείο δεν γνώριζε» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Ξαφνικά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι περίοικοι αντιλήφθηκαν κάτι πρωτοφανές, στο κέντρο της Συγγρού στον τελευταίο όροφο είχαν πάει 20-30 άτομα στο roof garden, ειδοποίησαν την Αστυνομία, πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς αυτά τα είπε η υπεύθυνη του ξενοδοχείου η οποία είναι κατά νόμον υπεύθυνη, έπρεπε τυπικά να την οδηγήσει στο Αυτόφωρο. Αναβλήθηκε για τις 19/11 αλλά λόγω covid δεν θα γίνει η δίκη».

«Αυτό που συνέβη εκεί είναι το πιο επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί», τόνισε ο κ. Κούγιας ο οποίος σημείωσε ότι η πράξη για την οποία θα κατηγορηθεί ένας διοργανωτής πάρτι σε περίπτωση που υπάρχει διάδοση του κορονοϊού είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πηγή: newsbeast.gr