Στα 86 εκατ. ευρώ έχουν ανέλθει οι δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον υφυπουργό Υγείας να χαρακτηρίζει τις πράξεις αυτές «σημαντικό πυλώνα στήριξης του ΕΣΥ» και «μεγάλους ευεργέτες» όσους φορείς και οργανισμούς τις έκαναν.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, «μέχρι στιγμής έχουν συνεισφέρει συνολικά 496 φορείς και οργανισμοί και αποδοχή δωρεάς έγινε για τους 253, ενώ για τους υπόλοιπους 243 είναι σε εξέλιξη η διαδικασία».

«Μέχρι 16 Απριλίου το εκτιμώμενο ποσό από τις δωρεές είναι 86 εκατ. ευρώ. Για τα 40 εκατ. έγινε η αποδοχή, ενώ τα υπόλοιπα 46 βρίσκονται υπό επεξεργασία», επισήμανε χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και πρόσθεσε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή ελέγχου με άτομα εγνωσμένου κύρους, που θα εισηγηθούν στον υπουργό Υγείας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή και χρηστή αξιοποίηση των κονδυλίων.

«Το υπουργείο Υγείας θα προβεί σε απολογισμό και αναλυτική παρουσία, τόσο για όλες τις δωρεές που έχουν γίνει όσο και για το πού κατέληξαν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία», πρόσθεσε.