Για το μέλλον των επιχειρήσεων μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

«Το πρώτο ζητούμενο είναι να παραμείνουμε ζωντανοί» υποστήριξε ο κ. Λιαργκόβας στο Mega και πρόσθεσε πως «αφού το εξασφαλίσουμε αυτό, το δεύτερο μέλημα είναι να δούμε την επόμενη μέρα, η οποία πρέπει να βρει όρθιες τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους έτσι ώστε να επανακτήσουμε ό,τι χάσαμε σε αυτό το τρίμηνο».

Όπως ανέφερε το κομβικό σημείο και εκεί που θα κριθούν όλα είναι το δεύτερο τρίμηνο. Αν μέχρι το Μάιο έχει κατορθώσει η χώρα να τιθασεύσει αυτή την επίπτωση, τότε η κρίση θα έχει αισίως περάσει χωρίς βαριές επιπτώσεις στην οικονομία. Αν αντιθέτως αυτή συνεχιστεί, τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και «θα μιλάμε για ύφεση πλέον» τόνισε.

«Εξαρτάται λοιπόν από τη χρονική διάρκεια που θα έχει επίδραση ο κορωνοϊός. Το πρόβλημα θα υπάρξει μετά τις αρχές Μαΐου» είπε ο κ. Λιαργκόβας.

Όσον αφορά την οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις, αυτή είναι αρκετή, σύμφωνα με τον ίδιο και δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

«Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην παγκόσμια οικονομία μετά τον κορωνοϊό. Αν αρχές Μαΐου φανεί ότι η καμπύλη δείχνει να κατεβαίνει, θα επικρατήσει μια αισιοδοξία και θα κρατηθούν όλοι όρθιοι» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsbeast.gr