Ο νεότερος απολογισμός της επιδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία ξεπέρασε τους 120 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών, οι θάνατοι από την πανδημία του κορονοϊού μόνο την Κυριακή έφτασαν τους 31, ενώ 900 είναι οι νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Συνολικά στη Γαλλία έχουν διαπιστωθεί 5.400 κρούσματα του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας στη Γαλλία, Ολιβιέ Βεράν τόνισε σε δηλώσεις του: «Ο ιός κυκλοφορεί, κυκλοφορεί γρήγορα και απειλεί τη ζωή των ανθρώπων» και συνέχισε: «Ζητών από τους Γάλλους να σεβαστούν τα μέτρα κοινωνικών περιορισμών».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Γαλλίας καλούσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στη χώρα σήμερα. Η πανδημία του κορονοϊού ωστόσο επιβεβαίωσε τους φόβους πως η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα ήταν δραματικά μικρή.

Ως τις 20.00 τοπική ώρα, υπολογίζεται πως η αποχή από τις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία ανερχόταν σε ποσοστό ρεκόρ 53,5% με 56%. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό, αφού στις περασμένες δημοτικές δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, η αποχή άγγιζε μόλις το 36,45%.

Πηγή: newsbeast.gr