Τα πρώτα διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού άρχισαν να «πέφτουν» και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, μόνο που εδώ καταλογίστηκαν σε δύο επιτήδειους, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άνδρα σε χωριό των Σερρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνελήφθησαν τελικά επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία, εκτός από το αδίκημα της απόπειρας απάτης, αφορά και το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων πρόληψης ασθενειών. Σύμφωνα, δε, με αστυνομική πηγή, εναντίον τους καταλογίστηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ (στον καθένα).

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες (47 και 29 ετών), αποπειράθηκαν, χθες το πρωί, να αποσπάσουν από το υποψήφιο θύμα τους το ποσό των 900 ευρώ, για να κάνουν τα «στραβά μάτια» σε δήθεν ρευματοκλοπή που διαπίστωσαν με τις υποτιθέμενες ιδιότητές τους.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν τους έλεγχους για την τήρηση του προληπτικού μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ έλεγχοι διεξάγονται και για τυχόν λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: newsbeast.gr