Μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις αλλά στο σύνολό του θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τα παρακάτω:

1. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα με διευκολύνσεις στην  πληρωμή δόσεων των ενήμερων δανείων τους. Αναστολή δόσεων για τρεις μήνες.

Καλύπτουμε με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, τόνισε.

2. Στηρίζουμε 1,4 εκατ εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, η οποία είναι και ακατάσχετη.

Δικαιούχοι είναι όσοι εργαζόμενοι ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους, ισχύει και για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες.

Για όλο αυτό το εργατικό δυναμικό της χώρας καλύπτουμε και όλη την ασφαλιστική δαπάνη, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δικαιούχων. Το κόστος για τον Απρίλιο ξεπερνά τα 2 δισ.

Στη δημοσιότητα θα δοθεί σήμερα η λίστα των ΚΑΔ, είναι δυναμική και μεταβάλλεται. Υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατ. εργαζομένους.

3. Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1 Μαρτίου

4. Στο σύνολό του θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα, από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Δίνουμε στους εργοδότες τη δυνατότητα η καταβολή να γίνει μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις. Επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν το δώρο.

5. Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός χωρίς καμία παρέμβαση στο μαξιλάρι ασφαλείας.

Πηγή: newsbeast.gr