Οι νέες παρατηρήσεις του ευρωπαϊκού δορυφόρου Copernicus Sentinel-5P αποκαλύπτουν ισχυρές μειώσεις στα επίπεδα ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου πάνω από πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Ρώμη.

Καθώς οι χώρες εφαρμόζουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημικής νόσου Covid-19, που προκαλείται από τον κορονοϊό, μειώνοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες και τις μετακινήσεις, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ νέες εικόνες του δορυφόρου για την περίοδο 14 έως 25 Μαρτίου, οι οποίες μελετήθηκαν από επιστήμονες του Βασιλικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), δείχνουν μια σαφή υποχώρηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα σε σχέση με το 2019.

Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε τα 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Λατινική Αμερική μετρά σήμερα 10.056 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των επίσημων στοιχείων των κυβερνήσεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 181. Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι η Βραζιλία (2.915 κρούσματα, από τα οποία 77 θάνατοι, ο Ισημερινός (1.382 κρούσματα, 34 θάνατοι) και η Χιλή (1.306 κρούσματα, τέσσερις θάνατοι).

Το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Πηγή: newsbeast.gr