Ο κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ έδωσε εντολή όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό από το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όλες οι επιχειρήσεις που προσφέρουν μη βασικά αγαθά, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα παντοπωλεία, πρέπει να κλείσουν επ ‘αόριστον.

«Για να αποφύγουμε την απώλεια δεκάδων χιλιάδων ζωών, πρέπει να διατάξουμε τον άμεσο περιορισμό στο σπίτι», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Την ίδια ώρα, το Σώμα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει σε νοσοκομειακούς θαλάμους περισσότερα από 10.000 δωμάτια στη Νέα Υόρκη, για να βοηθήσει την Πολιτεία να ανταποκριθεί στην πίεση που υφίστανται οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις της λόγω της ταχύτατα εξαπλούμενης επιδημίας Covid-19.

Ο διοικητής του Σώματος, αντιστράτηγος Τοντ Σιμονάιτ, είπε σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι εξετάζεται η πιθανότητα να μετατραπούν δωμάτια ξενοδοχείων, φοιτητικές εστίες, αλλά ακόμη και μεγάλες αίθουσες σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Μιλάμε για περίπου 10.000», είπε, προσθέτοντας ότι την οριστική απόφαση θα λάβει η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων (FEMA).

Πηγή: newsbeast.gr