Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα απελάσει τέσσερις Ευρωπαίους, διότι παραβίασαν τα υποχρεωτικά πρωτόκολλα καραντίνας που έχουν σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, μερικές ώρες αφότου έκλεισε τα σύνορα της χώρας των Άνδεων με τη Βενεζουέλα.

Οι άνθρωποι αυτοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, γαλλικής και ισπανικής υπηκοότητας, θα απελαθούν διότι αψήφησαν τις εντολές να παραμείνουν σε απομόνωση και βγήκαν από τα ξενοδοχεία τους, παρότι το προσωπικό τους προειδοποίησε επανειλημμένα πως όφειλαν να μην το πράξουν, διευκρίνισε η υπηρεσία μετανάστευσης.

Στην Κολομβία καταγράφονταν ως χθες 22 κρούσματα του SARS-CoV-2 και η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να περιορίσει τη διασπορά του. Στα μέτρα που ανήγγειλε περιλαμβάνεται η απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων 500 προσώπων και άνω και η απαγόρευση στα κρουαζιερόπλοια να ελλιμενίζονται.

Ο πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, αποφάσισε η Κολομβία να κλείσει τα σύνορά της με τη Βενεζουέλα χθες, ενώ από αύριο Δευτέρα θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους ταξιδιώτες που διέμειναν στην Ευρώπη ή στην Ασία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με μοναδικές εξαιρέσεις τους μόνιμους κατοίκους και τους υπηκόους της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr