Το χαρτί υγείας ήταν ένα από τα προϊόντα που εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε αρκετές χώρες, λόγω του πανικού των καταναλωτών μπροστά στην επιδημία του κορονοϊού.

Πόσο όμως χαρτί υγείας χρειαζόμαστε πραγματικά; Ένας ιστότοπος στη Γερμανία προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο κάθε ένας τις πραγματικές του ανάγκες. «Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner.

Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την πραγματική διάρκεια ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα. Επίσης μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμη και πόσα τετραγωνάκια χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το AFP.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με χιουμοριστικό τρόπο να επαναφέρει στη λογική τους καταναλωτές, την ώρα που οι αγορές λόγω κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr