Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, λόγω του κορονοϊού, θα λειτουργήσει περιοριζόμενη στην εξυπηρέτηση εξαιρετικά απαραίτητων αναγκών και ενεργειών διευκρινίζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πλιώτας η εισαγγελία θα επικεντρωθεί στις ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα , ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνονται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31/1/2021 ή υποθέσεων που από τη φύση τους κλπ χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως δεν θα γίνονται ακροάσεις κοινού το οποίο καλεί να μην προσέρχεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σημειώνοντας πως τα θέματα τους θα αντιμετωπιστούν σε μεταγενέστερους χρόνους.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιο του καλεί τους εισαγγελείς της χώρας να ακολουθήσουν «το γράμμα και το πνεύμα της υπουργικής απόφασης» για τη λειτουργία των δικαστηρίων . Όπως αναφέρει πρέπει να περιορίζονται αυστηρά στις υποθέσεις που προβλέπει η υπουργική απόφαση και σε εξαιρετικά μειωμένο αριθμό διεκπεραίωσης υποθέσεων και διαδικασιών που είναι κατεπείγουσες και επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπιση τους.
«Η προσέλευση του κοινού στους χώρους των εισαγγελιών, για εξέταση αιτήσεων, παροχή πληροφορίων κλπ για θέματα που μπορούν να εξεταστούν σε μεταγενέστερους χρόνους δεν είναι νοητή και θα πρέπει να αποφεύγεται» όπως αναφέρει ο κ. Πλιώτας.

Επιπλέον, στην εγκύκλιο επισημαίνεται και η δυνατότητα που δίνεται για τον περιορισμό της παρουσίας των υπαλλήλων.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση για την υλοποίηση της  ΚΥΑ για επιβολή μέτρων προσωρινής αναστολής εργασιών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πηγή: newsbeast.gr