Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία που αυτό το διάστημα στο οποίο καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την αναχαίτιση του κορονοϊού, προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να ανέβουν ψυχολογικά και ταυτοχρόνως να το περάσουν αυτό στους ασθενείς. Ακόμη και μια κίνηση μπορεί να χαρίσει ελπίδα και κουράγιο, κάτι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές.

Ωστόσο, υπάρχει ένας γιατρός στο Oregon Health & Science University Hospital του Πόρτλαντ που το τελευταίο διάστημα κλέβει την παράσταση, καθώς ο χορός του εντός του νοσοκομείου έχει ξεφύγει τα… στενά όρια του κτιρίου και έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλής και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος για τον δρ. Τζέισον Κάμπελ, ο οποίος έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα nst.com, «ειδικά αυτήν την εποχή που βλέπουμε μόνο σοβαρά κρούσματα και άσχημα πράγματα, ο χορός είναι ένας τρόπος για να παραμείνουμε ανθρώπινοι οι γιατροί και να γελάμε, ακόμα και αν είναι μόλις για πέντε λεπτά σε 12 ώρες δουλειάς».

Ο Κάμπελ είπε ότι αρχικά άρχισε να ποστάρει τα βίντεο, ώστε να ενθαρρύνει τους έφηβους, ιδιαίτερα τους Αφροαμερικανούς (όπως και ο ίδιος) να κυνηγούν τα όνειρά τους και να ακολουθήσουν το επιστημονικό πεδίο. Όμως, η φήμη «απλώθηκε» γρήγορα στο κοινό που απευθύνεται.

Πηγή: newsbeast.gr