Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από τα ευρήματα του ΕΟΔΥ όσων αφορά την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μπορεί στους 10 επιβεβαιωμένους νεκρούς (άλλοι τρεις θάνατοι αναμένεται να επιβεβαιωθούν από τον ΕΟΔΥ στην καθημερινή ενημέρωση) σε 495 κρούσματα να υπάρχουν μόνο δύο γυναίκες (η μία περίπτωση έχει επιβεβαιωθεί), όμως το ποσοστό των ατόμων που νοσούν ανά φύλο να είναι μοιρασμένο, με το 53,5% να είναι άνδρες και 46,5% να είναι γυναίκες.

Στο σύνολο των κρουσμάτων, οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών. Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% όσων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95.4 % αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο) και άλλοι 40 θετικοί στον κορονοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ φαίνεται το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθούν.

Τα στοιχεία που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνα. Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.

Στην συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές, όπως φαίνεται στον χάρτη της χώρας από την Κρήτη έως τον Έβρο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.