Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Γαλλία, πράγμα που μεταφράζεται σε λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη. Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό θα εφαρμοστούν τόσο στην πρωτεύουσα, όσο όμως και σε τρία διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αυτό από την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Le Figaro θα είναι απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να μπορούν τα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά, ενώ μπαίνει δεκαπενθήμερο λουκέτο στα μπαρ της πόλης, που μέχρι σήμερα μπορούσαν να λειτουργούν ως τις 22.00. Το Παρίσι είχε προχωρήσει παράλληλα σε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Τις τελευταίες ημέρες η επιδημιολογική εικόνα από το Παρίσι φαίνεται πως ξεπερνούσε το όριο που θέτουν οι ειδικοί σε τρεις παραμέτρους, προκειμένου να θέσουν την πρωτεύουσα σε ύψιστο συναγερμό για τον κορονοϊό. Αυτές είναι, ο αριθμός νέων κρουσμάτων, το ποσοστό θετικών στον κορονοϊό στις ευπαθείς ομάδες (μεγαλύτερες ηλικίες) και ο αριθμός των κλινών σε ΜΕΘ που καταλαμβάνονται από ασθενείς Covid-19.

Με βάση τα εργαλεία των υγειονομικών Αρχών υπολογίζεται πως οι διασωληνωμένοι αναμένεται να ξεπεράσουν το 60% επί του συνόλου κλινών σε ΜΕΘ σε περιοχές του Παρισιού, ως τα μέσα Νοέμβρη. Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί λεπτομερώς αύριο και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Γαλλία ανακοίνωσε 12.565 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά του 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Το Σάββατο, η Γαλλία σημείωσε ρεκόρ κρουσμάτων με 16,972 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό.

Πηγή: newsbeast.gr