Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά με αφορμή καταγγελία ότι αποκρύπτονται κρούσματα κορονοϊού από νοσοκομείο της περιοχής.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνει η επίμαχη καταγγελία προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα της.

Στη συνέχεια, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι η καταγγελία είναι αληθής, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Αυτοψία Τσιόδρα στην κλινική στο Περιστέρι: Από τους 226 ανθρώπους οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Την κλινική στο Περιστέρι όπου καταγράφηκαν τρεις θάνατοι και κρούσματα κορονοϊού επισκέφθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δηλώνοντας μετά την επίσκεψή του πως όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε άλλες κλινικές και όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, και θα μείνουν υπό στενή παρακολούθηση τις επόμενες 7 ημέρες, που είναι το διάστημα επώασης του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως όσοι παραμένουν στην κλινική θα βρίσκονται σε καθημερινό κλινικό έλεγχο και εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο, και σημείωσε πως έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και θα κάνουν εκεί ό,τι είναι απαραίτητο, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και 17 εργαζόμενοι στην κλινική, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, συνολικά από τους 226 ανθρώπους της κλινικής, προσωπικό και ασθενείς, θετικοί βρέθηκαν οι 37.

Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr