Τη ακολουθία των Χαιρετισμών, συνδυάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του κορονοϊού, πραγματοποίησε ιερέας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης την Παρασκευή.

Ο ιερέας βγήκε στο προαύλιο του ναού κι άρχισε να ψέλνει τον «Ακάθιστο Ύμνο», θέλοντας να εμψυχώσει το κόσμο που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, κάποιοι πιστοί βγήκαν στα μπαλκόνια κι έψελναν μαζί με τον ιερέα.

«Η Παναγιά να μας σκεπάζει. Τώρα που δοκιμάζονται όλα, η πίστη μας, η ελευθερία μας, να καθίσουμε ενωμένοι μέσα στην ενότητα της πίστης, της υπομονής, της υπακοής, μέσα στο σπίτι μας μας και το σπίτι μας να το κάνουμε εκκλησία, Ναό του Θεού προσευχόμενοι για τον εαυτό μας, για τους συνανθρώπους μας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας που δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη. Ο Θεός να μας ευλογεί. Μην φοβάστε αδελφοί μου, όλα θα περάσουν», ήταν το μήνυμα του ιερέα στον κόσμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Facebook:

Ένα συγκινητικό βίντεο της ενορίας μας, απόψε δέηση στη Μεγαλόχαρη!!!Το παρακολουθησαμε από τα μπαλκόνια μας, με κάθε τιμή που αρμόζει σε κάθε Χριστιανό!!!!!Ακουσαμε το” τη Υπερμαχω” στον προαυλιο χώρο της εκκλησίας μας!!!!Χωρις φυσικά την παρουσια πιστων,με την αρωγή στην τάξη ,της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατι όλοι μένουμε στο σπιτι μας και εκτελούμε τις εντολές του κρατικού μηχανισμού!!!!Σας ευχαριστουμε πατερα Παντελεήμονα για την ωδή προς τη Παναγία μας!!!! Να έχουμε την ευλογία Της!!!!!

Δημοσιεύτηκε από Elena Politou Kedikoglou στις Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020