Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω της «καταιγίδας» του κορονοϊού, είπαν απόψε σε γιατρούς και νοσηλευτές οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Στις 9 το βράδυ, άνθρωποι κάθε ηλικίας βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν ταυτόχρονα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους επαγγελματίες υγείας που δουλεύουν ασταμάτητα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν ταυτόχρονα, μιμούμενοι την αντίστοιχη δράση των Ισπανών.

Ωστόσο, πέρα από τις συμβολικές αυτές κινήσεις, θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε γιατρούς και νοσηλευτές στη δύσκολη αυτή συγκυρία, είναι μένοντας σπίτι μας.

Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε ή να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Μη ξεχνάτε ότι σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, στη χώρα μας έχουν καταγράφει 331 κρούσματα κορονοϊού, ενώ τέσσερις από τους ασθενείς που νόσησαν, έφυγαν από τη ζωή.