Τα τραγικά στοιχεία της πανδημίας του κορονοϊού παρουσιάζουν με ειδικά γραφήματα οι Financial Times σε σχετικό άρθρο τους.

Το άρθρο της οικονομικής εφημερίδας αναφέρεται και σε επιπτώσεις του νέου κορονοϊού σε τοπικές οικονομίες, μετρώντας τις συνέπειες που ήδη έχουν διαφανεί.

Με γραφήματα παρουσιάζεται η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη. Παρακολουθώντας τις καμπύλες και τους δείκτες η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ανθρώπινο κόστος της επιδημίας συνεχίζει να αυξάνεται, με περισσότερα από 487.000 κρούσματα παγκοσμίως, αναφέρουν οι Financial Times. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 22.000. Η πανδημία εξαπλώνεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Περισσότερες από 180 χώρες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής κρούσματα. Σήμερα, το επίκεντρο του κορονοϊού βρίσκεται στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο αριθμό στην Ιταλία. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ταχύτερα στην Ιταλία και την Ισπανία από ό,τι στην Κίνα. Σε πολλές χώρες μια ή ένας μικρός αριθμός περιφερειών έχει σηκώσει το βάρος.

Σε πολλές χώρες μια ή ένας μικρός αριθμός περιφερειών έχει σηκώσει το βάρος. Η Λομβαρδία έχει ξεπεράσει σε θύματα τη Γουχάν ενώ στην Ισπανία η Μαδρίτη θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει την Λομβαρδία. Και οι αμερικανικές πολιτείες παρουσιάζουν επίσης διαφορετική εικόνα. Η πρώτη εστία στις ΗΠΑ ήταν η Ουάσιγκτον όμως η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη είναι πλέον πολύ πιο απότομη.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες τα κρούσματα αυξάνονται με ποσοστό περίπου 33% την ημέρα, δείγμα ότι και άλλες χώρες μπορεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα όπως η Ιταλία.

Δείτε τη θέση της Ελλάδας στη λίστα με τις χώρες που έχει πλήξει ο ιός (σημειώνεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί με απολογισμό 25 νεκρούς).

Πηγή: newsbeast.gr