Το κλείσιμο της περίφημης παραλιακής λεωφόρου της Νίκαιας, της Προμενάντ ντεζ Αγκλέ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Κριστιάν Εστροζί είπε ακόμη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI πως εξετάζει αν θα επιβάλει μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νίκαια.

«Σκέπτομαι ενδεχόμενη εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας ήδη από απόψε, εξαιρουμένου ασφαλώς του προσωπικού προτεραιότητας το οποίο πρέπει επίσης να φροντίσουμε», πρόσθεσε ο Εστροζί, ο οποίος έχει και ο ίδιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Η Γαλλία έθεσε την Τρίτη τα 67 εκατομμύρια των κατοίκων της υπό περιορισμό στην προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού που έχει μολύνει παγκοσμίως τουλάχιστον 245.000 ανθρώπους με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 10.028.

Η Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ είναι μια μεγάλη λεωφόρος κατά μήκος της Μεσογείου. Κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα όταν η αγγλική αριστοκρατία συνήθιζε να περνά τους χειμώνες της στη Νίκαια, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι ντόπιοι συγκεντρώνονται κατά μήκος του πεζόδρομου τα Σαββατοκύριακα για να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο, σκέιτινγκ ή τζόγκινγκ.

Τον Ιούλιο του 2016, μετά τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλης, ένας 31χρονος οδήγησε το φορτηγό του πάνω στο πλήθος στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σκοτώνοντας 86 ανθρώπους.

Πηγή: newsbeast.gr