Μία ασθενής με Covid-19 πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ, μετά την πλήρη ανάρρωσή της, ενώ στη χώρα έως αργά το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε καταγραφεί νέο κρούσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Βίλι Μπέρος.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση από την εθνική επιτροπή διαχείρισης κρίσης για τον Covid-19, διενεργούνται έλεγχοι σε 800 ύποπτες περιπτώσεις κορονοϊού, ενώ 9.598 άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που νόσησαν από τον κορονοϊό ή έρχονται στην Κροατία από περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα, είναι υπό ιατρική επιτήρηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο Ζάγκρεμπ υπάρχουν έξι δημόσια κέντρα υγείας που διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους για Covid-19, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας σχεδιάζουν τη λειτουργία κέντρων στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις με την κατάλληλη υποδομή υποστήριξης του αναπνευστικού συστήματος για άτομα σε σοβαρή κατάσταση.

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Πήραν εξιτήριο δύο άτομα που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό

Εν τω μεταξύ δύο άτομα που είχαν νοσήσει από το νέο κορονοϊό στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανάρρωσαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Σερβικής Δημοκρατίας Άλεν Σέρανιτς. Είναι οι πρώτοι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο μετά την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Μέχρι στιγμής, 24 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με τα 20 από αυτά να έχουν εντοπιστεί στη Σερβική Δημοκρατία, κυρίως γύρω από την περιοχή της Μπάνια Λούκα, και τα άλλα τέσσερα στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία (τρία στη Ζένιτσα και ένα στο Όρασιε).

Πηγή: newsbeast.gr