Τον θάνατο ενός ανθρώπου από κορονοϊό, αλλά και εννέα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νοτίου Κορέας.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει περί τα 10 για 13 συνεχόμενες ημέρες στη χώρα, με το σύνολό τους να ανέρχεται στις 10.774.

Από τα κρούσματα, τα οκτώ εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό, με το σύνολο των περιπτώσεων του είδους αυτού να φθάνει πλέον τις 1.073. Το ένατο ήταν κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα. Την προηγουμένη, δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης, για πρώτη φορά έπειτα από 75 ημέρες.

Όσον αφορά τους νεκρούς, έφτασαν τους 248, με τον δείκτη θνητότητας της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), ανέρχεται στο 2,30%.

Άλλοι 13 ασθενείς πήραν εξιτήρια από νοσοκομεία όπου παρακολουθούνταν σε καραντίνα, αφού ανέρρωσαν πλήρως. Το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί ανέρχεται σε 9.072 (84,2%).

Από την 3η Ιανουαρίου, έχουν γίνει διαγνωστικές εξετάσεις σε συνολικά 623.000 ανθρώπους στη Νότια Κορέα.

Ενώ η Σεούλ έχει ουσιαστικά θέσει υπό έλεγχο την επιδημική κρίση, ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία ανησυχεί πλέον ολοένα εντονότερα τη Σεούλ. Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν 24,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, δείχνουν δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, γεγονός που προδιαγράφεται άσχημες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Μάιο του 2009, όταν η παγκόσμια οικονομία βίωνε τις συνέπειες της παγκόσμιες χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η Νότια Κορέα, η οικονομία της οποίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ασίας, θεωρείται ένας από τους δείκτες για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου. Είναι μια από τις πρώτες μεγάλες εξαγωγικές οικονομίες όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε στοιχεία για τον Απρίλιο.

Πηγή: newsbeast.gr