Έλεγχο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ αναμένεται να έχουμε από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών.

Επιπλέον, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως delivery, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με το κοινό να έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζεται και τις Κυριακές.

Αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρξει επέκταση του ωραρίου, ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε ότι είναι κάτι που εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Για την επάρκεια προϊόντων στην αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν».

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν εναρμονίζονται με τις οδηγίες που δίνονται για τον κορονοϊό: «Θα είμαστε αμείλικτοι. Οσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος».

Πηγή: newsbeast.gr