Η FIFA επανέλαβε την υποστήριξή της προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με έξι παγκόσμιας εμβέλειας προπονητές, οι οποίοι ζητούν από όλους, παγκοσμίως, να ακολουθήσουν πέντε βασικές τακτικές που αντιμετωπίζουν την εξάπλωση της νόσου.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι σοβαρή και πρέπει πρώτα να προστατεύσουσε την υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ.

«Αυτές είναι οι πέντε βασικές τακτικές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και σας παροτρύνω να ακολουθείτε με πειθαρχία ανά πάσα στιγμή αυτές τις πέντε βασικές τακτικές» είπε.

Ο πρώην διευθυντής της Άρσεναλ δίνει χώρο στον Αργεντινό προπονητή Μαουρίτσιο Ποτσετίνο: «Ξεκινάμε με τα χέρια. Παρακαλούμε, να πλύνετε συχνά τα χέρια σας, αν είναι δυνατόν, με διάλυμα χεριών με βάση αλκοόλ» λέει.

Η προπονήτρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κάσι Στόνι συμμετέχει στην εκστρατεία. «Με τους αγκώνες σας λυγισμένους, καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας εάν φτερνίζεστε ή βήχετε»

«Για το πρόσωπό σας, αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τον ιό να εισέλθει στο σώμα σας», προσθέτει ο Αλιού Σισέ, προπονητής της εθνικής ομάδας της Σενεγάλης.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προσθέτει: «Από την άποψη της κοινωνικότητας, κάντε ένα βήμα πίσω. Μείνετε ένα μέτρο ελάχιστο απόσταση από κάθε άτομο που βήχει ή φτερνίζεται.»

Η Ζιλ Έλις, προπονήτρια της ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, που κατέκτησαν τα Μουντιάλ 2015 και 2019 , παροτρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι εάν αισθάνονται άσχημα: «Αν αισθανθείτε αδιαθεσία, μείνετε σπίτι», λέει.

«Σε ορισμένες χώρες η απομόνωση μπορεί να είναι ενδεδειγμένη και για τα υγιή άτομα. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες από τις τοπικές αρχές υπεύθυνες για την υγείας σας.»

«Συνεπώς, παρακαλούμε να είστε πάντα ενήμεροι», καταλήγει ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις και στηρίξτε τον ΠΟΥ στις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Μαζί, θα κερδίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα»

Πηγή: newsbeast.gr